Jadłospis | Przedszkole Kangurek

Jadłospis

dziecko je obiad w przedszkolu prywatnym Kangurek w BiałymstokuJadłospis w Przedszkolu Prywatnym Kangurek

Zapewniamy naszym Przedszkolakom całodzienne, smaczne i zdrowe wyżywienie.

 

JADŁOSPIS 9.3.20 -13.3.20
PONIEDZIAŁEK: 9.3.20
Śniadanie: berlinki + pieczywo pszenno - żytnie
Obiad: zupa jarzynowa, pieczeń rzymska,  kasza jęczmienna, surówka z marchwi na ciepło, kompot
Podwieczorek: chałka + kakao
WTOREK: 10.3.2020
Śniadanie: zapiekanka z szynką i pomidorem
Obiad: zupa z fasolki szparagowej , kluski śląskie, surówka z czerwonej i białej kapusty, kisiel
Podwieczorek: mandarynka + kanapeczka z chleba orkiszowego z kiełbasą krakowską
ŚRODA: 11.3.2020
Śniadanie: kasza manna + biszkopty
Obiad: zupa barszcz czerwony,  kotlecik drobiowy z cebulką i pietruszką, ryż,  surówka z kiszonej kapusty,  kompot
Podwieczorek: pasztecik drożdżowy z jabłkiem
CZWARTEK: 12.3.2020
Śniadanie: serek + bułeczka
Obiad: zupa drobiowa z ryżem, pulpety w sosie, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba razowego z przysmakiem drobiowym i pomidorem
PIĄTEK:  13.3.2020
Śniadanie: bułeczka wrocławska z paprykarzem rybnym własnej produkcji z ogórkiem
Obiad: zupa z brukselki, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z ogórka,  kompot
Podwieczorek: sałatka jarzynowa + paluch

 

jadłospis dietetycznyJadłospis dietetyczny

Przedszkolaki na diecie bezmlecznej czy bezglutenowej otrzymają smaczne i zdrowe posiłki.

JADŁOSPIS (dieta) 9.3.20- 13.3.20
PONIEDZIAŁEK: 9.3.20
Śniadanie: berlinki + pieczywo pszenno - żytnie
Obiad: zupa jarzynowa, pieczeń rzymska, kasza jęczmienna, surówka z marchwi na ciepło, kompot
Podwieczorek: chałka + kisiel owocowy
WTOREK: 10.3.20
Śniadanie: zapiekanka z szynką i pomidorem
Obiad: zupa z fasolki szparagowej, kluski śląskie, surówka z czerwonej i białej kapusty,  kisiel
Podwieczorek: mandarynka + kanapeczka z chleba orkiszowego z kiełbasą krakowską
ŚRODA: 11.3.20
Śniadanie: kasza manna na wodzie + biszkopty
Obiad: zupa barszcz czerwony z cebulką i pietruszką, ryż, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: pasztecik drożdżowy z jabłkiem
CZWARTEK: 12.3.20
Śniadanie: deser owocowy + bułeczka
Obiad: zupa drobiowa z ryżem, pulpety w sosie, ziemniaki,  surówka wielowarzywna,  kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba razowego z przysmakiem drobiowym i pomidorem
PIĄTEK: 13.3.20
Śniadanie: bułeczka wrocławska z paprykarzem rybnym własnej produkcji i ogórkiem
Obiad: zupa z brukselki , kotlet rybny,  ziemniaki,  surówka z ogórka, kompot
Podwieczorek: sałatka jarzynowa + paluch