Jadłospis | Przedszkole Kangurek

Jadłospis

dziecko je obiad w przedszkolu prywatnym Kangurek w BiałymstokuJadłospis w Przedszkolu Prywatnym Kangurek

Zapewniamy naszym Przedszkolakom całodzienne, smaczne i zdrowe wyżywienie.

 

JADŁOSPIS 17.2.20 -21.2.20
PONIEDZIAŁEK: 17.2.20
Śniadanie: jogurt + bułeczka
Obiad: zupa ogórkowa, makaron penne, sos bologneze  z wieprzowiną,   surówka z białej kapusty, kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba orkiszowego z polędwicą ze schabem i pomidorem
WTOREK: 18.2.2020
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku  + biszkopty
Obiad: zupa krupnik z zieloną pietruszką ,  sznycel z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty , kisiel
Podwieczorek: chałka + kawa inka
ŚRODA: 19.2.2020
Śniadanie: kanapka z chleba wiejskiego z kiełbasą  szynkową i rzodkiewką
Obiad: zupa pomidorowa, kluski leniwe, sos śmietanowy z owocami,  kompot
Podwieczorek: ciasto marchewkowe własnego wypieku
CZWARTEK: 20.2.2020
Śniadanie: tosty greckie + kakao
Obiad: zupa barszcz biały, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z ogórka, kompot
Podwieczorek: pączek + herbata z cytryną
PIĄTEK:  21.2.2020
Śniadanie: zupa na mleku z makaronem
Obiad: zupa szczawiowa, ryba panierowana, ziemniaki,   kompot
Podwieczorek: mandarynka + kanapka z chleba pszennego z serem zółtym

 

jadłospis dietetycznyJadłospis dietetyczny

Przedszkolaki na diecie bezmlecznej czy bezglutenowej otrzymają smaczne i zdrowe posiłki.

JADŁOSPIS (dieta) 17.2.20- 21.2.20
PONIEDZIAŁEK: 17.2.20
Śniadanie: deser owocowy + bułeczka
Obiad: zupa ogórkowa, makaron penne,  sos bologneze z wieprzowiną, surówka z białej kapusty, kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba orkiszowego ze schabem i pomidorem
WTOREK: 18.2.20
Śniadanie: płatki kukurydziane  na mleku ryżowym +biszkopty 
Obiad: zupa krupnik z zieloną pietruszką, sznycel z kurczaka, ziemniaki, surówka brokułowa,  kisiel
Podwieczorek: chałka + kawa inka
ŚRODA: 19.2.20
Śniadanie: kanapka z chleba wiejskiego z kiełbasą szynkową i rzodkiewką
Obiad: zupa pomidorowa, kluski leniwe, surówka z brokuła na ciepło, kompot
Podwieczorek: ciasto marchewkowe własnego wypieku
CZWARTEK: 20.2.20
Śniadanie: tosty greckie + kako na mleku ryżowym
Obiad: zupa barszcz biały, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z ogórka,  kompot
Podwieczorek: pączek + cherbata z cytryną
PIĄTEK: 21.2.20
Śniadanie: zupa mleczna na mleku ryżowym
Obiad: zupa szczawiowa , ryba panierowana ziemniaki,  kompot
Podwieczorek: mandarynka + kanapka z chleba pszennego z szynką drobiową