Jadłospis | Przedszkole Kangurek

Jadłospis

dziecko je obiad w przedszkolu prywatnym Kangurek w BiałymstokuJadłospis w Przedszkolu Prywatnym Kangurek

Zapewniamy naszym Przedszkolakom całodzienne, smaczne i zdrowe wyżywienie.

 

JADŁOSPIS 18.12.17 -22.12.17
PONIEDZIAŁEK: 18.12.17
Śniadanie: ryż zapiekany z jabłkiem
Obiad: zupa z parówką, spagetti z miesem, surówka z warzywek, kompot
Podwieczorek: bułeczka maślana + budyń
WTOREK: 19.12.17
Śniadanie: bułeczka grahamka z szynką i pomidorem
Obiad: zupa  warzywna z pęczakiem i koperkiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków na ciepło, kompot
Podwieczorek: ciasto marchwiowe
ŚRODA: 20.12.17
Śniadanie: serek waniliowy + bułeczka
Obiad: zupa ogórkowa, sznycel z kurczaka, ryż, surówka z marchwi i jabłka, kompot
Podwieczorek: banan + biszkopty
CZWARTEK: 21.12.17
Śniadanie: kasza manna + biszkopty
Obiad: zupa jarzynowa, gołąbek, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: kanapka z pieczywa razowego z polędwicą i pomidorem
PIĄTEK:  22.12.17
Śniadanie: kanapka z rybą faszerowaną i ogórkiem
Obiad: zupa koperkowa, makaron z serem, śmietana, kompot
Podwieczorek: strucla z dżemem

 

jadłospis dietetycznyJadłospis dietetyczny

Przedszkolaki na diecie bezmlecznej czy bezglutenowej otrzymają smaczne i zdrowe posiłki.

JADŁOSPIS (dieta) 18.12.17 - 22.12.17 
PONIEDZIAŁEK: 18.12.17
Śniadanie: ryż zapiekany z jabłkiem
Obiad: zupa z parówką, spagetti z miesem, surówka z warzywek, kompot
Podwieczorek: drożdżówka + kisiel
WTOREK: 19.12.17
Śniadanie: bułeczka grahamka z szynką i pomidorem
Obiad: zupa warzywna z pęczakiem i koperkiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków na ciepło, kompot
Podwieczorek: ciasto marchwiowe
ŚRODA: 20.12.17
Śniadanie: deser owocowy + bułeczka
Obiad: zupa ogórkowa, sznycel z kurczaka, ryż, surówka z marchwi i jabłka, kompot
Podwieczorek: banan + biszkopty
CZWARTEK: 21.12.17
Śniadanie: kasza manna
Obiad: zupa jarzynowa, gołąbek, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: kanapka z pieczywa razowego z polędwicą i pomidorem
PIĄTEK: 22.12.17
Śniadanie:kanapka z rybą faszerowaną i ogórkiem
Obiad: zupa koperkowa, makarony z mięsem, surówka z fasolki szparagowej,  kompot
Podwieczorek: strucla z dżemem