Jadłospis | Przedszkole Kangurek

Jadłospis

dziecko je obiad w przedszkolu prywatnym Kangurek w BiałymstokuJadłospis w Przedszkolu Prywatnym Kangurek

Zapewniamy naszym Przedszkolakom całodzienne, smaczne i zdrowe wyżywienie.

 

JADŁOSPIS 18.3.19 - 22.3.19
PONIEDZIAŁEK: 18.3.19
Śniadanie: serek waniliowy + bułeczka
Obiad: zupa kalafiorowa, spagetti z mięsem, surówka z marchwi, kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba tostowego żytniego z polędwicą sopocką i pomidorem
WTOREK: 19.3.2019
Śniadanie: kasza kuskus na mleku
Obiad: zupa krupnik z zieloną pietruszką, goląbek, ziemniaki, kisiel
Podwieczorek: bagietka z sałatką ziemniaczaną z szynką wieprzową z ogórkiem kiszonym
ŚRODA: 20.3.19
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku
Obiad: zupa barszcz biały z kiełbasą, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,  surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: ciasto marchewkowe własnego wypieku + kawa zbożowa na mleku
CZWARTEK: 21.3.19
Śniadanie: bułeczka grahamka z kiełbasą żywiecką i sałatą
Obiad: zupa rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki,  surówka sezonowa, kompot
Podwieczorek: racuchy z wiśnią + herbata z cytryną
PIĄTEK:  22.3.19
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku
Obiad: zupa warzywna z koperkiem, naleśniki z serem, śmietana, kompot
Podwieczorek: banan + kanapeczka z chleba pszenno - żytniego z pastą rybną

 

jadłospis dietetycznyJadłospis dietetyczny

Przedszkolaki na diecie bezmlecznej czy bezglutenowej otrzymają smaczne i zdrowe posiłki.

JADŁOSPIS (dieta) 18.3.19 - 22.3.19
PONIEDZIAŁEK: 18.3.19
Śniadanie: deser owocowy + bułeczka
Obiad: zupa kalafiorowa, spagetti z mięsem, surówka z marchwi, kompot
Podwieczorek: kanapka z chleba tostowego żytniego z polędwicą sopocką i pomidorem
WTOREK: 19.3.19
Śniadanie: kasza kuskus na mleku ryżowym
Obiad: zupa krupnik z zieloną pietruszką, gołąbek, ziemniaki, kisiel
Podwieczorek: bagietka z sałatką ziemniaczaną z szynką wieprzową i z ogórkiem kiszonym
ŚRODA: 20.3.19
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku ryżowym
Obiad: zupa barszcz biały z kiełbasą, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z  kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: ciasto marchwiowe własnego wypieku + kawa zbożowa
CZWARTEK: 21.3.19
Śniadanie: bułeczka grahamka z kiełbasą żywiecką i sałatą
Obiad: zupa rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka sezonowa, kompot
Podwieczorek: racuchy z wiśnią + herbata z cytryną
PIĄTEK: 22.3.19
Śniadanie: płatki na mleku ryżowym
Obiad: zupa warzywna z koperkiem, naleśnik z gruszką, kompot
Podwieczorek: banan + kanapeczka z chleba pszenno - żytniego z pastą rybną